Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: кандидати на місцевих виборах, конституційність НАБУ

Четвер, 17 вересня 2020, 08:00

Марина Порошенко очолила список "ЄС" на виборах Київради, а Максим Степанов — список "Слуги народу" на виборах в Одеську облраду, КСУ визнав деякі положення закону про НАБУ неконституційними, — актуальні новини 16 вересня.

Про кандидатів на місцевих виборах

Список партії "Слуга народу" на виборах в Одеську облраду очолить міністр охорони здоров'я і колишній голова обласної адміністрації Максим Степанов.

Колишній голова Державної митної служби Максим Нефьодов вирішив балотуватися до Київради від партії "Голос".

А на з'їзді партії "Євросолідарність" висунули дружину експрезидента Марину Порошенко першою у списку політсили на виборах до Київської міської ради. Водночас "ЄС" підтримає на виборах мера Києва нинішнього міського голову Віталія Кличка.

Про конституційність НАБУ

Велика палата Конституційного Суду України розглянула справу за конституційним поданням 50 нардепів та визнала неконституційними окремі положення закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Володимир Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, хоча його показник є найнижчим від початку каденції.

ДБР повідомило, що встановило "справжні причини" та умови, що сприяли розвалу ЗСУ та анексії Кримського півострову.

МЗС України вимагає у Росії пояснень після заяви заступника голови російського МЗС Андрія Руденка щодо неправдивості слів президента України про готовність усіх сторін до нормандського саміту лідерів.  

Кабмін прийняв рішення закрити пункт пропуску на кордоні з Білоруссю, через який паломники-хасиди намагаються в’їхати в Україну, попри заборону. 

Європарламент готує резолюцію, у якій пропонує визнати Координаційну раду опозиції представницьким органом білоруського народу.

"Червоний" рівень епідеміологічної небезпеки в регіонах України будуть запроваджувати при 5-кратному перевищенні середньої по країні захворюваності на COVID-19 і і заповненості 70% ліжок у лікарнях упродовж 5 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування