Головні новини неділі і ночі: канікули для школярів, в Білорусі на вулицях затримали 600 людей

Понеділок, 12 жовтня 2020, 08:00

У неділю в Білорусі затримані сотні людей, із них десятки журналістів, в Україні президент підтримав пропозиції раніше почати канікули у школа — актуальні новини 11 жовтня.

Про СOVID-19 та школу

Президент Володимир Зеленський на нараді відомств, відповідальних за охорону здоров'я в країні, підтримав пропозиції посилити нагляд за дотримання карантинних заходів у публічних місцях і закладах, а також раніше почати канікули у школах.

11 жовтня голова медичного комітету ВР Михайло Радуцький заявив, що на нараді у президента Володимира Зеленського було прийнято ряд рішень щодо боротьби з епідемію СOVID-19. Водночас він не повідомив, коли відбулася нарада, а пресслужба президента не повідомляла про жодні рішення. 

За словами Радуцького, було вирішено, що вищі навчальні заклади в Україні тимчасово будуть переведені на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться раніше. 

Крім того, у червоних та помаранчевих зонах запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування, а Верховній Раді пропонується ввести штраф для власників приміщень, куди пропустили людей без захисних масок.

У Києві, Одесі та Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі.

Радуцький також повідомив, що президент наказав МОЗ збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч на добу.

Увечері в неділю в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив, що МОН у понеділок надішле рекомендаційні листи до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

Про Білорусь

В ході акцій протесту в Білорусі у неділю затримані сотні людей, із них десятки журналістів, у Мінську силовики неодноразово застосовували водомети і світлошумові гранати.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Після візиту Олександра Лукашенко до СІЗО КДБ і зустрічі з політв'язнями, двом затриманим змінено запобіжний захід, вони вийшли на свободу.

"Венеційська комісія" заявила Україні про необхідність очищення Вищої ради правосуддя

Керівник невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (так званий Арцах) Араік Арутюнян заявив, що регіон не може прийняти умови Азербайджану, тому він готовий оголосити війну.

Азербайджан заявив, що у результаті ракетного удару по житлових будинках другого за величиною міста Азербайджану - Гянджі загинули 7 осіб, а 33 отримали поранення. Вірменія спростувала свою причетність до цього.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування