Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі і ночі: Карантин vs Порошенко, новий президент Молдови

Понеділок, 16 листопада 2020, 07:00

Спорткомплекс "5 елемент", який має відношення до експрезидента України працював у карантин вихідного дня, у другому турі президентських виборів в Молдові обрали наступного очільника країни — актуальні новини 15 листопада.

Про другий тур президентських виборів в Молдові

Станом на 7:50 опрацьовано 99.86% протоколів (залишилось отримати 3 з 2143 протоколів), згідно з якими, колишня прем'єр-міністерка Молдови та лідерка партії "Дія та солідарність" Майя Санду набирає 57.63% підтримки (938 390 голосів), а її опонент, чинний президент Молдови Ігор Додон 42.37% (689 980 голосів). Явка у другом турі виборів склала 53%.

Про спортклуб Порошенка, який працював попри заборону Уряду

За порушення карантину вихідного дня на спорткомплекс "5 елемент", який має відношення до експрезидента України Петра Порошенка, поліція наклала штраф та розпочала кримінальне провадження. Генеральна директорка спортклубу Наталя Щербина переконана, що поліції виконує "політичне замовлення", однак хто замовник вона не уточнює.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Білоруські опозиційні ЗМІ вивчили деталі нападу на Романа Бондаренка, якого викрали і побили, завдавши смертельних травм. Передбачається, що до смерті активіста може бути причетний спортсмен, який пов'язаний з Віктором Лукашенком (старший син Олександра Лукашенка) і високопоставленими чиновниками.

У Мінську в неділю силовики жорстко розігнали акцію протесту на "Площі змін". Затримали 23 журналістів і 1100 протестувальників.

Президент США Дональд Трамп вперше визнав перемогу на виборах обраного президента Джо Байдена, але продовжив наполягати, що вибори були сфальсифіковані. 

У другому турі виборів мера Одеси, за даними екзит-полу КМІС, перемагає чинний міський голова Геннадій Труханов із результатом 56.7%.

Перша приватна космічна компанія SpaceX запустила перший регулярний маршрут у космос. Згодом американське космічне агентство NASA повідомило, коли космічний корабель компанії Ілона Маска — Crew Dragon з 4-ма астронавтами на борту пристикується до Міжнародної космічної станції.

Середня явка у другому турі виборів міських голів становить 24%.

Микола Донєв, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування