Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив Меркель, що готовий продовжувати роботу в "нормандському форматі"

Понеділок, 7 грудня 2020, 14:21
Путін заявив Меркель, що готовий продовжувати роботу в нормандському форматі
Фото kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель підтвердив готовність продовжувати роботу в "нормандської форматі".

Джерело: сайт Кремля

Дослівно: "Підтверджено намір продовжити спільну роботу в "нормандському форматі", в тому числі по лінії політрадників лідерів Росії, ФРН, Франції та України".

Деталі: Відзначається, що в відношенні війни на Донбасі сторони "із задоволенням" констатували, що в цілому дотримується перемир'я, введене відповідно до підписаних у липні в рамках Контактної групи "Заходів щодо посилення режиму припинення вогню".

Також під час розмови "висловили ​​схвильованість у зв'язку з відсутністю прогресу в реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей 2015 року, а також рішень "нормандської четвірки", прийнятих рік тому на саміті в Парижі".

Путін заявив про "безальтернативність Мінських угод як основи врегулювання і важливість виконання Києвом узятих зобов'язань".

Сторони висловили обопільну готовність до подальшої співпраці в рамках Мінської групи ОБСЄ.

Крім того, Путін і Меркель обговорили ситуацію навколо Нагірного Карабаху і боротьбу СOVID-19. 

Передісторія: 

  • 13 листопада відбулася відеоконференція політичних радників лідерів держав "Нормандської четвірки". На ній голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував ухвалити документ, так званий "План Кравчука", для ефективної роботи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. 
  • Раніше українська сторона підготувала для ТКГ "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.
  • Президент Володимир Зеленський назвав можливими вибори на Донбасі навесні 2021 року, але наголосив, що вибори – не самоціль, головне – деокупація Донбасу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...