Новини 12 лютого: "слуга народу" на зборах у Лукашенка, готовність РФ до розриву відносин з ЄС

П'ятниця, 12 лютого 2021, 20:12
Новини 12 лютого: слуга народу на зборах у Лукашенка, готовність РФ до розриву відносин з ЄС
photo Yan Dobronosov

Нардеп "Слуги народу" засвітився на зборах Лукашенка, Лавров заявив про готовність розірвати відносини з ЄС, — актуальні новини 12 лютого.

Про "слугу народу" на зборах у Лукашенка

Нардеп "Слуги народу" Євгеній Шевченко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото і відео зі Всебілоруських зборів під керівництвом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У керівництві фракції "Слуга народу" заявляють, що Шевченко був на Всебілоруських зборах як приватна особа і не мав представницьких функцій.

Про готовність РФ до розриву відносин з ЄС

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров заявив, що Москва готова до розриву відносин з Євросоюзом.

Згодом МЗС Росії пояснило слова Лаврова: Росія підтверджує налаштованість на розрив відносин з Євросоюзом у тому випадку, якщо на цей крок піде Брюссель. 

При цьому МЗС Німеччини охарактеризувало як "такі, що викликають подив" коментарі Лаврова про те, що Москва готова розірвати відносини з Євросоюзом.

Про інші важливі новини

Вперше в історії України народному депутату повідомили про підозру в неперсональному голосуванні.

Окупаційна влада на Донбасі не відкачує воду з радіоактивної порожнини, яка утворилася після ядерного вибуху на території шахти "Юнком", і радіація потрапила у горизонти питної води.

Україна веде перемовини з компанією SpaceX Ілона Маска для запуску власного супутника "Січ 2-30 (2-1)" у грудні цього року.

В районі н. п. Павлопіль, що на Донбасі, на невідомому вибуховому пристрої підірвався український військовослужбовець.

Переважна більшість українців готові вакцинуватись від коронавірусу, загалом таку ж готовність висловлюють понад дві третини людей у всьому світі.

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська на онлайн-зустрічі з українськими депутатами закликала їх підтримати "демократичну Білорусь" у міжнародних організаціях і висловила надію на швидку зустріч із керівництвом України.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що американці за допомогою смартфонів слухають людей, а "розумні люди" уже давно ходять з кнопковими телефонами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування