Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У владі припускають, що чутки про небезпеку вакцини "AstraZeneca" ростуть із Росії

Вівторок, 16 березня 2021, 13:29
У владі припускають, що чутки про небезпеку вакцини AstraZeneca ростуть із Росії

Чутки про небезпечність вакцини "AstraZeneca" можуть бути пов’язані з інформаційної кампанією проти неї з боку Росії, в Україні зафіксували лише два випадки серйозних алергічних реакцій від її аналога "Covishield", заявляють у партії влади. 

Джерело: міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Telegram та голова медичного комітету парламенту Михайло Радуцький ("Слуга народу") в ефірі "Свобода слова на ICTV"

Пряма мова Ткаченка: "Чутки про відмову від використання вакцини AstraZeneca в Європі можуть бути пов’язані з масовою інформаційної кампанією проти неї з боку РФ. Мета – розчистити фармринок для Спутника V.

Спутник досі не схвалений до застосування в Європейському Союзі. У Кремлі звичайно звинуватили у всіх своїх проблемах США та їхніх партнерів. І одразу з цим зненацька з’являється просто вал інформації про начебто існуючу небезпеку прямого конкурента "Спутник" – вакцини AstraZeneca.

Дуже схоже на тактику випаленої землі. Інформаційно знищити вакцину-конкурента, щоб потім дотиснути європейських політиків дозволити застосування Спутника.

Натомість, мало хто зважає на відсутність задокументованих летальних випадків внаслідок щеплень вакциною AstraZeneca, а також зв’язку між препаратом і утворенням тромбів, про що кажуть і у Всесвітній організації охорони здоров'я, і в Європейському агентстві з лікарських засобів". .

Деталі: Ткаченко висловився за перевірку того, з яких джерел з’явилася "інформація про псевдо небезпечність вакцини AstraZeneca" і хто лобіював розповсюдження цих "жахачок" у європейських ЗМІ. 

Міністр додав, що сам він почувається добре після першої дози вакцини "AstraZeneca" (Covishield), від щеплення минуло вже 5 днів. 

При цьому Михайло Радуцький заявив, що з 53 тисяч провакцинованих українців відомо лише про два випадки серйозних алергічних реакцій. Загалом було 300 повідомлень про незначні реакції після імунізаці: почервоніння і несуттєве підвищення температури.

Радуцький зазначив, що в Євросоюзі деякі країни призупинили використання вакцини "AstraZeneca", а Тайланд уже поновив після того, як призупинив вакцинацію нею минулого тижня.

Пряма мова Радуцького: "На сьогодні в світі провакциновано вакцинами AstraZeneca або CoviShield загалом 17 млн людей. І ми маємо інформацію в одній чи двох країнах про три випадки тромбоемболії. Це не привід вважати, що вакцина (винна – ред.). Так, зупиняють, вивчають, але ніхто її не скасовує, не забороняє".

Нагадаємо: Україна 23 лютого отримала 500 тисяч доз вакцини Covishield (аналог AstraZeneca з Індії),, яку закупила за контрактом. 24 лютого нею почали вакцинувати українців із груп ризику, а згодом і відомих діячів для популяризації щеплень.

Термін придатності цих вацин – до 23 червня

Передісторія:

  • Іноземні ЗМІ повідомляли, що станом на 8 березня було відомо про 37 серйозних реакцій на вакцину "AstraZeneca": 15 випадків тромбоемболії легеневої артерії та 22 випадки тромбозу глибоких вен після вакцинації в Євросоюзі та Великій Британії.
  • Англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca не знайшла доказів утворення тромбів від їхньої вакцини.
  • Індонезія та низка держав ЄС призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca із запобіжною метою. Серед них: Швеція, Данія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Словенія, Латвія. 
  • Натомість. Польща не стала відмовлятися від цієї вакцини. Не хочуть припиняти використання "AstraZeneca" Канада та Велика Британія (хоча Ірландія призупинила вакцинацію нею).  
  • Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що поки що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами. Європейське агентство з лікарських засобів заявило те ж саме. 18 березня воно проведе спецзасідання з цього приводу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування