Головні новини понеділка і ночі: Трухін, Афганістан

Вівторок, 31 серпня 2021, 08:00
Головні новини понеділка і ночі: Трухін, Афганістан
Department of Defense via AP Photo

США завершили вивід військ з Афганістану, ЗМІ масово видалили новини про ДТП "слуги народу" Трухіна – актуальні новини 30 серпня.

Про Афганістан

Сполучені Штати завершили вивід своїх військ з Афганістану. Операція завершилася до останнього терміну, встановленого президентом Джо Байденом.

Головний дипломат США в Афганістані Росс Вілсон вилетів останнім C-17.  Загалом понад як 122 тисячі осіб були вивезені з Кабула повітрям з 14 серпня, за день до того, як таліби захопили владу в країні.

Генерал  Френк Маккензі, командувач  Центральним командуванням США, сказав, що  "ми не витягли всіх, кого хотіли. Але я думаю, якби ми залишилися ще на 10 днів, ми б не всіх витягли".

Про Трухіна

За даними ЗМІ, 23 серпня народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, але згодом близько 30-ти медіа почистили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

У розпорядженні "Української правди" є відео ДТП за участю Трухіна, яке намагалися "приховати".

ДБР не розслідує кримінальне провадження щодо аварії — цією справою займається Нацполіція.

У протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться інша людина.

Про інші важливі новини

30 серпня внаслідок ворожого вогню один український захисник загинув, ще один отримав поранення.  Ще один військовий підірвався на НВП, отримав травму.

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена прибули до Вашингтона.

Печерський райсуд Києва арештував ветерана полку "Азов" Олега Довбиша і керівника черкаського відділення праворадикальної партії "Національної корпус" Дмитра Кухарчука  - їх підозрюють в участі в зіткненнях з правоохоронцями під час протестів на Банковій 14 серпня.

Українець Ігор Цвєтов, який здобув срібло з бігу на 100 метрів на Паралімпіаді, відмовився від спільного фото з росіянами, які також взяли нагороди.

Британська компанія Spacebit, заснована українцем Павлом Танасюком, у співпраці з американськими партнерами здійснить у 2022 році першу українську місію на Місяць.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування