Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 27 вересня: втручання РФ та Білорусі у справи України, кінець пандемії

Понеділок, 27 вересня 2021, 21:15
Новини 27 вересня: втручання РФ та Білорусі у справи України, кінець пандемії

Лукашенко заявив, що з Путіним проти України вживатимуть "якісь дії", виробник Pfizer прогнозують кінець пандемії наступного року — актуальні новини 27 вересня.

Про втручання

Лукашенко заявив, що домовився з Путіним вживати відносно України "якісь дії" у відповідь на нібито розгортання там американських військових баз США.

Також президент Росії вважає, що розширення інфраструктури НАТО на територію України означало б для Москви перетин її "червоних ліній".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що "червоні лінії" Путіна обмежуються лише територією РФ, а Україна сама вирішуватиме, що робити на своїй землі.

Про прогнози Pfizer

Повернення до нормального плину життя відбудеться вже впродовж наступного року, на думку генерального директора корпорації Pfizer Альберта Бурла.

Він додав, що поява нових штамів може зумовити потребу в щорічній вакцинації проти COVID-19.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Причиною пожежі і вибухів боєприпасів на 48 арсеналі в Калинівці Вінницької області у 2017 році стала диверсія — заявила генпрокурор Ірина Венедіктова.

Соціал-демократична партія Німеччини стала переможцем федеральних виборів у Німеччині і отримує шанс сформувати новий уряд.

Російські співробітники ФСБ заявили, що затримали 5 членів неонацистського угруповання з портретами Бандери — вони нібито готували теракт у будівлі правоохоронної служби.

Угорщина підписала новий довгостроковий договір про постачання газу з Росією, який жорстко розкритикувала Україна, скасувавши заплановану зустріч міжурядової комісії в Будапешті.

Суд відпустив під нічний домашній арешт військового музиканта Андрія Антоненка, обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

За добу 26 вересня в Україні зафіксували 3 007 нових випадків COVID-19, госпіталізували 1 478 осіб, померли 94 хворих, одужали 952 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 37 153 людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування