Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 30 вересня: відставка Разумкова, союз Лукашенка та Путіна

Четвер, 30 вересня 2021, 21:19
Новини 30 вересня: відставка Разумкова, союз Лукашенка та Путіна
фото: Назарій Мазилюк, уп

"Слуга народу" ініціювала збір підписів за відставку Разумкова; Лукашенко заявив, що вони з Путіним створять союз, міцніший за державу — актуальні новини 30 вересня.

Про Разумкова

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Пізніше Арахамія подав друге звернення щодо звільнення Разумкова – вже особисто від себе.

"Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади Голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія", - написав Дмитро Разумков у Facebook. 

Разумков додав, що він "відразу розписав документ на Апарат Верховної Ради", і вже 30 вересня депутати отримають підписні листи.

Про Лукашенко і Путіна

Лукашенко стверджує, що вони з Путіним "досить розумні", аби створити союз, який буде міцніше "унітарного утворення". Водночас самопроголошений "президент" заперечує, що Росія таким чином поглине Білорусь, і називає це "вигадкою колективного Заходу".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Державний телеканал "Дом" отримав попередження через показ мапи, де окупований Крим позначили частиною Росії — вона демонструвалася на початку та наприкінці передачі "Русский дневник".

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі визнали винним у махінаціях, пов'язаних з фінансуванням виборчої кампанії 2012 року — він отримав 1 рік ув'язнення.

Глава МЗС Кулеба заявив, що Україна готова продовжувати співробітництво з Угорщиною попри наявні розбіжності, але реагуватиме на порушення українських інтересів.

В Російській Федерації оголосили в розшук головреда видання The Insider, яке довело провину ФСБ у збитті MH17, а також розслідувало отруєння Навального і Скрипалів.

Під час безвізового моніторингу ЄС висунув до України нову рекомендацію, якої раніше не звучало і яка є неприйнятною для Києва. Євросоюз хоче, щоби усі безвізові держави з часом "синхронізували візову політику з європейською".

 За добу 29 вересня в Україні зафіксували 11 757 нових випадків COVID-19, було госпіталізовано 2 556 осіб, померли 194 пацієнта, одужали 3 839 осіб. Також за минулу добу вакцинували 126 003 людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування