Головні новини вівторка і ночі: угода про "відкрите небо", домашній арешт Медведчука

Середа, 13 жовтня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: угода про  відкрите небо, домашній арешт Медведчука

Суддя Печерського райсуду відправила Медведчука під домашній арешт; Україна та ЄС підписали угоду про "відкрите небо" — актуальні новини 12 жовтня.

Про Медведчука

Суддя Печерського районного суду відправила кума Путіна нардепа Віктора Медведчука під домашній арешт до 7 грудня. 

Суддя відмовила прокурорам у клопотанні. Ті вимагали мільярд гривень застави або СІЗО.

Про "відкрите небо"

Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про "відкрите небо". Угода була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Вона має на меті урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки.

У ЄС наголошують, що одним з наслідків підписання угоди має бути вхід до України нових лоукост-авіаліній та підвищення туристичної привабливості України.

Про інші важливі новини

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

Збірна України з футболу у матчі відбору на Чемпіонат світу 2022 у Львові зіграла унічию 1:1 з командою Боснії та Герцеговини.

Україна увійшла до п’ятірки країн у світі, де за добу найбільше померлих від COVID-19.

В кількох областях адміністрації почали розглядати надзвичайну ситуацію, що склалася із забезпечення природнім газом бюджетних установ на осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

У США  Палата представників схвалила  законопроєкт про підвищення ліміту боргу США.

Першу область з часів весняного локдауна відправили у "червону" зону — з 15 жовтня у неї переходить територія Херсонської області.

Сестра "слуги народу" Андрія Клочка офіційно заробляє 10 тисяч гривень на місяць, мешкає на Троєщині і ніколи не мала бізнесу — раніше нардеп пояснював її статками походження нерухомості на мільйони гривень у матері.

Євросоюз та Україна домовилися пропрацювати "усі сценарії" розвитку подій навколо постачання газу до України, також ЄС планує активніше використовувати українську газотранспортну інфраструктуру.

У Києві та в Харкові або в Дніпрі вже у листопаді з‘являться перші відеокамери, які контролюватимуть дотримання маскового режиму та соціальної дистанції.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування