Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 28 жовтня: Київ у "червоній" зоні, інформаційна атака РФ

Четвер, 28 жовтня 2021, 21:18
Новини 28 жовтня: Київ у червоній зоні, інформаційна атака РФ
фото: Ельдар Сарахман, УП

Київ з 1 листопада офіційно переходить у "червону" зону; РФ запустила в Україні кампанію проти вакцинації для зростання смертності — актуальні новини 28 жовтня.

Про карантин в Києві

Державна комісія відправила у "червону" зону поширення коронавірусу з 1 листопада Київ. Раніше про це попросив мер Києва Віталій Кличко, а міська влада ввела посилені обмеження.

Зокрема проїзд у громадському транспорті буде можливим за наявності ковід-сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Перевіряти документи, за словами мера, будуть не на вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців.

Також з 1 листопада усі школярі столиці переходять на дистанційну форму навчання до поліпшення епідситуації в місті.

Про інформаційну атаку

РНБО заявила, що РФ запустила в Україні інформаційну кампанію, спрямовану на зменшення рівня вакцинації.

Telegram-канали, які поширюють повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації, адмініструються з Росії, але у самій РФ громадян запевняють у необхідності щеплення.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У США видали перший паспорт із позначкою "стать Х" — вона стосується небінарних, інтерсекс та гендерно неконформних осіб. Вже у наступному році відповідна опція буде доступна усім подавачам на паспорт, заявили у Держдепі.

Суд Харкова взяв під варту без права на заставу 16-річного винуватця смертельної аварії в Харкові Миколу Харківського. Адвокат хлопця сказала, що Харківський не пам'ятає обставин ДТП та чи був він за кермом. Сам підозрюваний заявив, що в автівки "відмовили гальма".

Росія намагається залякати адвокатів родичів загиблих в авіакатастрофі збитого над Донбасом літака рейсу MH17, нідерландські правоохоронці запропонували їм захист.

Президент Володимир Зеленський ініціює скликання позачергового засідання Верховної Ради 2 листопада, на якому серед іншого планують розглянути питання допуску до парламенту лише вакцинованих осіб або з ПЛР-тестом.

В МЗС Франції висловили стурбованість посиленням інтенсивності бойових дій на Донбасі та оголошення про застосування українськими збройними силами безпілотника "Байрактар".

За добу 27 жовтня в Україні зафіксували 26 071 новий випадок COVID-19 і 576 летальних випадків, госпіталізували 5 366 осіб, одужали 10 006 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 291 985 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування