Головні новини п'ятниці і ночі: реакція на "Байрактар", коронавірус в Україні

Субота, 30 жовтня 2021, 08:00
Головні новини п'ятниці і ночі: реакція на Байрактар, коронавірус в Україні
BIROL BEBEK/AFP via Getty Images

Лише дві області України залишаються в "жовтій" зоні епідемічної небезпеки; Зеленський та посольство США відреагували на використання "Байрактару" на Донбасі  - актуальні новини 29 жовтня.

Про коронавірус

Станом на 29 жовтня  лише дві області - Закарпатська й Кіровоградська - залишаються в "жовтій" зоні епідемічної небезпеки.

Вісім областей офіційно "червоні": Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська Сумська, Херсонська.

Решта регіонів перебувають у "помаранчевій" зоні епіднебезпеки.

Про "Байрактар" 

Президент Володимир Зеленський відреагував на використання "Байрактару" на Донбасі та наголосив, що ЗСУ використовують наявне у них озброєння для захисту суверенітету й територіальної цілісності держави та лише у відповідь на порушення режиму тиші з боку супротивника.

"Коли українська армія відчуває, що потрібно захищати свою землю, вона так і робить. І далі вона діятиме саме за цим принципом" — так Зеленський відповів Франції та Німеччині на "стурбованість" щодо використання безпілотників.

Також на використання "Байрактару" відреагували у посольстві Сполучених Штатів і заявили, що російська риторика про те, що Україна загострює ситуацію, не тільки вводить в оману, але й сприяє ескалації напруженості.

Про інші важливі новини

29 жовтня через обстріли ворога п’ятеро українських військовослужбовців дістали поранення на Донбасі.

Молдова досягла домовленості з російським "Газпромом" щодо продовження попереднього контракту на поставки на основі формули ціни газу, запропонованої Кишиневом.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що ще 55 російських дипломатів мають залишити США найближчими місяцями.

На території НСК "Олімпійський" в Києві 31 жовтня та 1 листопада працюватиме пункт вакцинації від COVID-19.

Американські спецслужби заявили, що вірус SARS-CoV-2 не був розроблений як біологічна зброя.

Міністр оборони Андрій Таран анонсував появу у порталі "Дія" сервісу Military ID, який міститиме дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Суд у Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських татар до ув’язнення з термінами від 12 до 17 років у справі "Хізб ут Тахрір" — їх звинувачують у тероризмі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...