Новини 19 листопада: коронавірус в Україні, президент Болгарії про Крим

П'ятниця, 19 листопада 2021, 20:16
Новини 19 листопада: коронавірус в Україні, президент Болгарії про Крим
ФОТО Дмитро Ларін, УП

Ляшко заявив, що Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус; президент Болгарії назвав Крим російським — актуальні новини 19 листопада.

Про коронавірус

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що за останні два тижні в Україні поступово зменшується кількість хворих на коронавірус, що свідчить про те, що країна пройшла пік захворюваності. 

За його словами, наразі вакцинованих принаймні однією дозою 40% українців. Міністр додав, що питання бустерної дози вакцини піднімуть, коли хоча б 60% українців щепляться однією дозою вакцини проти коронавірусу. 

Також ще дві області почали втрачати ознаки "червоної" зони. На Львівщині 2 дні поспіль знижується завантаженість ліжок із киснем для covid-хворих, а на Черкащині почала знижуватися кількість госпіталізацій.

Про президента Болгарії

Президент Болгарії Румен Радев, який хоче переобратися на другий термін, вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС. 

У зв’язку з цією заявою до Міністерства закордонних справ України запросили посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Австрія першою в Європі зробить щеплення від коронавірусу обов’язковим для всього населення — відповідний наказ уряду країни набирає чинність з 1 лютого.

Член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявляє, що антикорупційні органи виявили розтрату державних коштів керівництвом партії.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що білоруські силовики могли допомагати біженцям проривати польський кордон.

Всього 3 415 вчителів в Україні відсторонені від роботи у зв’язку з відсутністю щеплення проти коронавірусу — про це нам повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Агентство ЄС з лікарських засобів (EMA) надало екстрений дозвіл на коронавірусний препарат "Молнупіравір" від американського фармацевтичного гіганта MSD.

За добу 18 листопада в Україні зафіксували 20 050 нових випадків COVID-19 і 725 летальних випадків, госпіталізували 3 637 людей, одужало 22 304 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 294 320 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування