Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 23 листопада: оточення Путіна про Україну, серйозна ДТП в Болгарії

Вівторок, 23 листопада 2021, 19:47
Новини 23 листопада: оточення Путіна про Україну, серйозна ДТП в Болгарії
ДТП у Болгарії. Фото: Укрінформ

У Путіна запевняють, що не планують нападати на Україну; в Болгарії 45 людей загинули в результаті ДТП і загоряння автобуса — актуальні новини 23 листопада.

Про заяви оточення Путіна

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не готується до жодних агресивних планів щодо України. Він вважає, що "найкращою гарантією безпеки" є "реалізація мінських домовленостей", а збройні сили в Україні можуть готуватися до силового вирішення конфлікту на Донбасі і в РФ через це "глибоко стурбовані".

Також секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що "в Україні може спалахнути" так, що мільйони українців змушені будуть втікати закордон. Патрушева вважають частиною найближчого оточення Володимира Путіна та одним із найбільш впливових високопосадовців Кремля. 

Натомість на тлі побоювання щодо можливого вторгнення Росії авторитетне американське медіа CNN зі своїх джерел заявило, що влада США розглядає варіант надання додаткової військової допомоги та озброєння Україні.

Про ДТП в Болгарії

У ніч на 23 листопада на заході Болгарії щонайменше 45 людей загинули в результаті серйозної аварії та загоряння македонського автобуса.

В ефірі TV21 македонський прем’єр назвав аварію "жахливою трагедією", уточнивши, що автобус повертався зі Стамбула, де громадяни були на екскурсії. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Українці-засновники Grammarly Максим Литвин та Олексій Шевченко стали доларовими мільярдерами завдяки тому, що компанія залучила раунд фінансування у $200 млн, а її капіталізація зросла до $13 млрд.

Сполучені Штати у понеділок оголосили про рішення ввести додаткові санкції у зв'язку з газопроводом "Північний потік-2".

Правоохоронці затримали чоловіка, який 12 жовтня влаштував стрілянину у селі Софіївська Борщагівка на Київщині і поранив людину.

23 листопада на борту судна "Ocean Grand" з міста Балтімор, штат Меріленд, США до України прибули 2 катери типу "Island", які отримали назви "Фастів" та "Суми".

Голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін заявив, що українські військові використали Javelin під час ведення бою на Донбасі. В штабі ОС заперечують цю інформацію.
За добу 22 листопада в Україні зафіксували 12 729 нових випадків COVID-19 і 720 летальних випадків, госпіталізували 2 055 людей, одужало 23 107 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 270 258 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...