Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венедіктова в річницю смерті Гандзюк прозвітувала про хід розслідування і судів

Четвер, 4 листопада 2021, 14:10
Венедіктова в річницю смерті Гандзюк прозвітувала про хід розслідування і судів
ФОТО: НАЗАР МАЗИЛЮК, УП

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прозвітувала в річницю смерті Катерини Гандзюк про те, що правоохоронці у справі нападу на активістку висунули 18 підозр і скерували 9 обвинувальних актів до судів.

Джерело: заява Венедіктової на facebook-сторінці

Пряма мова: "Треті роковини смерті Катерини Гандзюк – справедливість повинна бути невідворотною.

Ми крок за кроком рухаємося до справедливості, за яку так боролася Катерина. Пам’ятаємо, що боролася, на жаль, ціною життя. Тому робимо все можливе для того, щоб всі винні понесли невідворотне покарання".

Деталі: Генеральний прокурор повідомила, що наразі під вартою перебувають колишній голова (Владислав Мангер - УП) та помічник депутата Херсонської обласної ради (Олексій Левін - УП), підозрювані в замовленні та організації нападу на Гандзюк.

Також покарано п’ятьох безпосередніх виконавців нападу, які відбувають строк за ґратами.

Загалом в ході розслідування нападу на Катерину Гандзюк та пов’язаних із ним злочинів повідомлено про підозру 18 особам. До суду скерували 9 кримінальних проваджень, більшість з яких уже розглянуто судами з винесенням обвинувальних вироків.

Також у суді розглядають справу стосовно 5 осіб, які у травні 2018 року влаштували масові заворушення біля районної державної адміністрації, де працювала Гандзюк.

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив кислоту на активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімації з сильними опіками, а 4 листопада того ж року померла в лікарні після багатьох операцій.
  • У червні 2019 року суд виніс вироки 5 виконавцям нападу, які пішли на угоду зі слідством.
  • У березні 2020 року до України екстрадували Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють в організації нападу. Суд взяв його під варту.
  • У квітні 2020 року в ході розслідування СБУ встановили, що замовником злочину був Владислав Мангер, колишній голова Херсонської обласної ради. У червні його взяли під варту.
  • Із приходом Венедіктової на посаду, вона усунула колишнього прокурора Віктора Трепака в справі нападу на Гандзюк. Батько Гандзюк назвав це "ганьбою".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування