Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 13 грудня: звільнення заступника глави МВС, Лукашенко про союз з Росією

Понеділок, 13 грудня 2021, 19:47
Новини 13 грудня: звільнення заступника глави МВС, Лукашенко про союз з Росією
Олександр Гогілашвілі. Фото: МВС

Заступника голови МВС Гогілашвілі після скандалів звільнили; Лукашенко натякнув, що створить із Путіним новий "Радянський Союз" — актуальні новини 13 грудня.

Про звільнення Гогілашвілі

Заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі після його скандальної поведінки з правоохоронцями на в'їзді до Донецької області звільнено. Рішення про звільнення ухвалили на рівні Кабінету міністрів на підставі заяви самого чиновника.

"Я написав заяву на звільнення… Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки", — заявив Гогілашвілі.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі поскандалив із правоохоронцями через те, що його автівку зупинили й попросили показати документи. Крім того Олександр Гогілашвілі ймовірно має чинний паспорт громадянина РФ та російський податковий номер.

Про заяву Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко очікує, що у новому союзі двох країн із Росією врахують усі помилки Європейського Союзу, а також залишать усе позитивне із Радянського Союзу.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Путін назвав розпад СРСР трагедією для більшості громадян і зізнався, що йому доводилося підробляти таксистом на початку 90-х років.

Лідерка німецьких "Зелених", міністерка закордонних справ у новому уряді Анналена Бербок заявила, що зараз не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу "Північний потік-2".

Зеленський повідомив, що повністю вакциновані українці віком від 60 років у січні зможуть витратити "ковідну тисячу" на ліки.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила з 15 грудня у Вінницькій та Хмельницькій областях "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Європейський Союз оприлюднив рішення, згідно з яким набули чинності санкції проти членів приватної військової компанії "Вагнера", а також трьох пов’язаних із нею компаній.

За добу 12 грудня в Україні зафіксували 4 073 нові випадки COVID-19 і 188 летальних випадків, госпіталізували 1 456 людей, одужало 9 966 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 53 291 людину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування