Новини 17 грудня: вимоги РФ до НАТО, зміна голови фракції "Голос"

П'ятниця, 17 грудня 2021, 19:55
Новини 17 грудня: вимоги РФ до НАТО, зміна голови фракції Голос
Фото: НАТО

Кремль опублікував вимоги "гарантій безпеки" до НАТО із пропозицією не приймати Україну; "Голос" змінив главу фракції — актуальні новини 17 грудня.

Про вимоги РФ до НАТО

МЗС РФ опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які Владімір Путін вимагає від НАТО, і які Москва передала Вашингтону. В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав". 

Генсек НАТО Столтенберг повідомив, що Альянс отримав вимоги Росії про так звані "гарантії безпеки". За його словами, НАТО розглядає можливість діалогу з РФ щодо цього питання, але будь-який діалог має включати занепокоєння Альянсу та позицію України.

У Білому домі також заявили, що Сполучені Штати бачили пропозиції Росії щодо переговорів  про так звані "гарантії безпеки", але наголосили, що без європейських союзників і партнерів переговорів не буде.

Про фракцію "Голос"

Віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції "Голос", замість Ярослава Железняка буде Олександра Устінова.

Партія "Голос" заявила про "рейдерське захоплення" фракції у Верховній Раді після того, як віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції "Голос".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Чинити опір агресору у разі відкритого нападу Російської Федерації в той чи інший спосіб готова половина українців, кожен третій — зі зброєю в руках. Такими є результати опитування КМІС.

У Вінниці в результаті розіграшу призів серед вакцинованих головний приз — автомобіль — отримав син місцевого судді. Всього участь у розіграші брали 28 тисяч учасників. Організатори кажуть, що переможців обирали випадковим чином на сайті random org.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков поскаржився, що українська влада обрубує відносини з Росією, але "братський народ втратити не можна".

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19, зокрема на медиків.

21-22 грудня в Івано-Франківській області відбудеться щорічна конференція послів України під гаслом "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави", на якій будуть присутні близько 300 людей.

За добу 16 грудня в Україні зафіксували 8 899 нових випадків COVID-19 і 328 летальних випадків, госпіталізували 2 028 людей, одужали 21 650 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 132 991 людину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News