Новини 20 січня: війська РФ біля кордону, нові санкції США

Четвер, 20 січня 2022, 20:00
Новини 20 січня: війська РФ біля кордону, нові санкції США
Російські бойовики на донбасі. фото DIALOG.UA

Супутники зробили нові знімки російських військ уздовж українських кордонів; США наклали санкції на двох депутатів ОПЗЖ за "дестабілізацію України" — актуальні новини 20 січня.

Про російські війська

Російські війська, які перекидають із Сибіру й Далекого Сходу на захід, перебувають уже за 40 кілометрів від російсько-українського кордону: це не лише техніка, а й військовослужбовці у великій кількості, "відрядження" яких може тривати 6-9 місяців, а то й довше.

Реклама:

Також міжнародна новинна агенція Reuters оприлюднила набір знімків супутників із космосу, які зафіксували російську військову техніку на кількох полігонах поблизу України. 

Президент Володимир Зеленський розраховує, що результатом переговорів з Росією буде деескалація ситуації на кордоні з Україною, і що РФ гарантуватиме досягнення миру на Донеччині та Луганщині.

Про санкції США

ВІДЕО ДНЯ

Міністерство фінансів США оголосило про накладання санкцій на чотирьох громадян України, у тому числі двох народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя", за "сприяння Росії у дестабілізації України".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Очільник МОЗ Ляшко заявив, що в Україні розпочався спалах COVID-19. Найбільш ускладнена епідситуація — в Івано-Франківській області, незабаром там запровадять червоний рівень епіднебезпеки.

"Ми ведемо Європу на шляху переходу від пандемії до ендемії, і ми лідируємо в тому, щоб показати світу, як можна жити з COVID" — міністр охорони здоров’я Великої Британії заявив, що країна повинна навчитися жити з ковідом, оскільки він може залишитися назавжди.

"Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій не буває і маленьких народів не буває. Як не буває й незначних жертв і маленького горя від втрати близьких" — Зеленський відреагував на слова Байдена про те, що незначне вторгнення може коштувати Росії менше, ніж повномасштабна війна

Кремль не виключає нової телефонної розмови між президентами РФ та США Володимиром Путіним та Джо Байденом після отримання письмової відповіді на пропозиції щодо гарантій безпеки.

Президент України Володимир Зеленський сказав американським сенаторам, які відвідали Київ цього тижня, що очікування на введення санкцій проти Росії до моменту вторгнення нічого не дає Україні.

За добу 19 січня в Україні зафіксували 18 479 нових випадків COVID-19 і 131 летальний випадок, госпіталізували 2 151 людину, одужало 4 446 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 74 759 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News