Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росгвардія вербує "ПВК Вагнер" для роботи на окупованих територіях України – ЦНС

Четвер, 2 листопада 2023, 04:55
Росгвардія вербує ПВК Вагнер для роботи на окупованих територіях України – ЦНС
фото ілюстраційне, ura.ru

Окупанти формують нові підрозділи Росгвардії з колишніх членів "ПВК Вагнер" для проведення "контрдиверсійних заходів" на тимчасово окупованих територіях.

Джерело: Центр національного спротиву

Деталі: Табір для майбутніх підрозділів обладнують під Воронежем. До складу угруповань увійдуть терористи з неіснуючого вже "ПВК Вагнер" та новобранці. Наметове містечко розраховано на 10 тисяч чоловік. 

Реклама:

За даними місцевих, новобранці та колишні вагнерівці повинні будуть прибувати на бойове злагодження та формування нових підрозділів після 3 листопада. 

Основне завдання цих підрозділів протидиверсійні заходи на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. 

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Російські ЗМІ повідомили 1 листопада, що група Вагнера стала підрозділом Росгвардії і відновила набір бойовиків у Росії, зокрема людей набирають у Пермі та Новосибірську.
  • Раніше повідомлялося, що Росгвардія вербує колишніх в'язнів-бійців "ПВК Вагнера", щоб підкорити собі залишки "вагнерівців" і водночас подбати про внутрішню безпеку Росії.
  • Після смерті в авіатрощі ватажка найманців Євгена Пригожина та іншого керівного складу ПВК у Кремлі почали говорити, що "ПВК Вагнер" юридично не існує і про майбутнє компанії нічого не можуть сказати.
  • У ЗСУ заявляли, що колишні найманці "ПВК Вагнер", які були у Білорусі, підписали контракт з Міноборони РФ і перемістилися на східний напрямок фронту в Україні. Частина бойовиків відправилася в Африку. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування