Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбив кухонним ножем і втік: з’явилися деталі підозри сину судді Аблова

Середа, 10 січня 2024, 11:55
Вбив кухонним ножем і втік: з’явилися деталі підозри сину судді Аблова
ІВАН АБЛОВ, СКРІН З БАЗИ РОЗШУКУ МВС

Суд 5 січня ухвалив рішення затримати сина скандального судді ОАСК Євгена Аблова за підозрою в умисному вбивстві.

ДжерелоЄдиний державний реєстр судових рішень

Деталі: Досудове розслідування встановило, що в ніч на 1 січня Іван Аблов святкував Новий рік в дачному котеджі разом з компанією та вживав алкоголь. Під час святкування між ним та його знайомим періодично виникали суперечки та штовханина, пов'язані з взаємними образами та приниженням.

Реклама:

На ґрунті "раптово виниклих особистих неприязних відносин" Аблов вирішив вчинити умисне вбивство. Для цього він підбіг до кухонного острівця, де взяв кухонний ніж, та пішов до каміну на першому поверсі котеджу, де перебував його знайомий. 

Таким чином, близько 04:35 він в стані алкогольного сп'яніння кухонним ножем завдав одного удару в грудну клітину свого знайомого. Від отриманих травм той помер на місці. Після цього Аблов зник з місця злочину. 

Кримінальне провадження відкрили 1 січня, а 4 – Аблову повідомили про підозру в умисному вбивстві.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше УП повідомляла, що в розшуковій базі МВС датою та місцем його зникнення вказані 5 січня та місто Білгород-Дністровський Одеської області. 

В ухвалі суду сказано, що місце його перебування невідоме, тому підозру щодо сина вручили його батьку.

Слідчий суддя ухвалив рішення затримати Івана Аблова, адже той потенційно може вплинути на свідків, а також сховати або знищити ще не виявлені докази злочину. Наголошується, що всіх свідків ще не опитано.

Довідково: Євген Аблов  – суддя Окружного адміністративного суду Києва. Він фігурує у кримінальному провадженні у так званій справі "Плівок Вовка". Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади.

У квітні 2023 року стало відомо, що Аблов намагається піти у відставку, уникнувши звільнення, це також збереже йому виплати від держави – близько 100 000 грн на місяць.

Що передувало:

  • Під час Революції Гідності, 9 грудня 2013 року, суддя Євген Аблов за позовом фізичної особи зобов’язав правоохоронців та інших чиновників "припинити правопорушення", які нібито виникли через протести в центрі Києва, та "забезпечити вільне пересування громадян, автотранспорту та безпеку дорожнього руху".
  • Рішення набуло законної сили, а вже у ніч на 11 грудня 2013 року відбулася спроба розгону.
  • Активісти вважають, що саме рішення Аблова дало тодішній владі підстави для розгону Майдану. Роман Маселко писав, що через два тижні після цього рішення суддя Аблов отримав від держави квартиру, яку потім продав за 9,1 млн. грн.
  • Аблов також відомий рішенням щодо так званих "рюкзаків Авакова". Він був у складі колегії, яка відмовилась скасувати результати конкурсних торгів на постачання рюкзаків. У тендері тоді перемогла фірма, за даними журналістів, наближена до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його сина.
  • У травні 2017 року Вища рада правосуддя відмовилась звільняти Аблова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування