Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КНДР, можливо, за допомогою хакерів вкрала мільярди доларів на розвиток ядерної програми – ЗМІ

Четвер, 8 лютого 2024, 11:27
КНДР, можливо, за допомогою хакерів вкрала мільярди доларів на розвиток ядерної програми – ЗМІ
Фото: Getty Images

Спостерігачі ООН за санкціями розслідують десятки кібератак Північної Кореї, які принесли їй близько 3 мільярдів доларів і допомагають КНДР розвивати свою ядерну програму.

Джерело: Reuters із посиланням на неопубліковану доповідь спостерігачів ООН за санкціями, з якою ознайомилося агентство, а також дипломатів 

Дослівно доповідь: "Група розслідує 58 кібератак КНДР на компанії, пов'язані з криптовалютою, в період з 2017 по 2023 рік на суму близько 3 мільярдів доларів, які, як повідомляється, допомагають фінансувати розробку КНДР зброї масового знищення".

Реклама:

Деталі: Згідно з доповіддю, північнокорейські хакерські групи, які підпорядковуються розвідувальному управлінню країни, продовжують здійснювати велику кількість кібератак, 

Спостерігачі відмічають тенденцію на "націленість КНДР на оборонні компанії та ланцюги поставок, а також дедалі ширший обмін інфраструктурою та інструментами".

Дослівно доповідь: "Група розслідує повідомлення держав-членів про постачання КНДР звичайних озброєнь і боєприпасів всупереч санкціям

ВІДЕО ДНЯ

…Торгівля продовжує відновлюватися. Загальний зафіксований обсяг торгівлі за 2023 рік перевищив загальний обсяг торгівлі за 2022 рік, що супроводжувалося появою великої кількості різноманітних іноземних споживчих товарів, деякі з яких можна віднести до предметів розкоші".

Більше деталей: Вони також заявили, що Північна Корея продовжує отримувати доступ до міжнародної фінансової системи і брати участь у незаконних фінансових операціях, порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН.

Спостерігачі двічі на рік звітують перед Радою Безпеки, що складається з 15 членів.

За словами дипломатів, на яких послалось агентство, доповідь ООН має бути оприлюднена наприкінці цього або на початку наступного місяця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: