Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович доклав руку до затримання Лозінського?

Вівторок, 2 березня 2010, 11:48


Затриманню екс-депутата Віктора Лозінського сприяв арешт минулого тижня єгеря Голованівського лісництва Василя Перепелиці.

Про це сказали газеті "Сегодня" джерела в Головному слідчому управлінню Генпрокуратури.

Перепелицю вважають одним із найближчих соратників Лозінського. Його також пов'язують із однією з комерційних структур, які належать екс-депутату, - за інформацією газети, йдеться про Голованівський ринок.

У прокуратурі кажуть, що Перепелиці було відоме місцеперебування екс-нардепа, він контактував із ним і, не виключено, саме їхня перехоплена телефонна розмова допомогла оперативникам прямо вийти на втікача.

Нібито Лозінському зателефонували й поставили ультиматум: або він приходить до правоохоронців сам – і це пом'якшує провину, або його все одно знаходять, але тоді на жодне полегшення з боку слідства й суду розраховувати вже не доводиться.

А прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко сказав "Комерсанту-Україна", що встановленню місцезнаходження Лозінського сприяло і звільнення під підписку про невиїзд його подільника – начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

"Вони (Лозінський і Ковальський) виходили на контакт один з одним. Таким чином, за допомогою технічних засобів вдалося встановити місце, де він ховався", - сказав Бойченко.

Утім, джерела "Сегодня" у ГПУ озвучують іще одну версію: нібито Віктор Янукович на першій же зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком у якості президента у жорсткій формі поставив завдання прискорити розслідування особливо резонансних справ, у тому числі по Лозінському.

При цьому газета зазначає, що колишній помічник екс-депутата Василь Кешман нібито був уперше допитаний тільки минулого тижня. А за словами місцевих мешканців, саме він організовував у Голованівську мітинги на підтримку бютівця-утікача.

А один із колишніх високопоставлених чиновників Голованівська припускає, що затримання Лозінського "було невигідне (лідеру БЮТ, прем'єру) Тимошенко" – нібито в переддень президентської виборчої кампанії екс-депутат міг дати "свідчення проти однопартійців – нібито вони брали участь у тіньових бізнес-схемах".  

"Можливо, у Лозінського (через політиків, які його покривають) були домовленості зі слідством. Наприклад, про те, що він здасться після виборів і отримає за це якісь преференції", - вважає цей місцевий екс-чиновник.

Більше того, місцеві мешканці припускають, що Перепелиця "візьме провину на себе".

Хоча лісничий Олександр Дереляк, якого неофіційно називають помічником Лозінського, вважає, що "Лозінський прийшов у прокуратуру розповісти всю правду – за минулої влади він не хотів цього робити, бо на нього б тиснули".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...