Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС запевняє, що закордонні фонди можуть спати спокійно

Субота, 3 липня 2010, 11:22
Представники МЗС України зустрічалися з дипломатами чотирьох країн щоб "зняти негативний резонанс навколо історії з паном Ланге".

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, коментуючи зустріч заступників міністра закордонних справ Руслана Демченка та Павла Клімкіна із послами та старшими дипломатами посольств США, РФ, Німеччини та Польщі.

Він також повідомив, що це було здійснено для того, аби "пояснити політику нашої держави стосовно закордонних суспільно-політичних фондів".

"Ми хотіли висловити вдячність за внесок, зроблений міжнародними неурядовими організаціями у розвиток демократії в Україні", - зазначив Волошин, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Але у той же час дати зрозуміти, що очікуємо від цих структур поваги до внутрішньополітичних процесів в Україні. Аудит і консалтинг - це різні види діяльності", - наголосив він.

За словами представника МЗС, "зарубіжні фонди можуть відслідковувати внутрішньополітичні процеси у нашій країні, але не мають бути їхніми безпосередніми учасниками".

"Повинна існувати чітка межа між роботою на всю країну і роботою на конкретну політичну силу. Політичних пристрастей не повинно бути. Власне, наші зауваження стосуються навіть не фондів як таких - мова йде про окремих їх співробітників", - сказав Волошин.

"А до фондів у цілому в нас ніяких претензій немає. І жодних обмежень їхньої діяльності вводитись не буде", - повідомив дипломат.

Як відомо, наприкінці минулого тижня керівника українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге не пускали в Україну як персону нон грата. Офіційних пояснень йому не надали.

Напередодні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що цей інцидент вичерпаний.

Фонд Конрада Аденауера заснований правлячою політичною партією Німеччини - Християнсько-демократичним союзом, очолюваним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він займається організацією круглих столів, конференцій і лекцій з метою політичного аналізу суспільно важливих тим.

Представництво фонду в Україні працює з 1994 року. З 2007 року його очолює Ніко Ланге.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування