Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС надихнулися критикою Європарламенту

Четвер, 25 листопада 2010, 15:29

Україна уважно вивчить зауваження Європарламенту, висловлені в резолюції, і вживе заходи щодо узгодження законодавства з європейськими стандартами.

Про це говориться в коментарі Міністерства закордонних справ, розповсюдженому директором Департаменту інформаційної політики МЗС Олегом Волошиним.

"Україна найуважнішим чином вивчить зауваження й стурбованості, висловлені європейськими депутатами щодо окремих внутрішньополітичних питань, і вживе всі необхідні заходи для приведення і національного законодавства, і правозастосовчої практики у повну відповідність із найвищими європейськими стандартами", - сказано в ньому.

МЗС розцінює резолюцію Європарламенту щодо ситуації в Україні, ухвалену 25 листопада, "як важливу віху в справі європейської інтеграції нашої країни".

"Уперше в історії головний представницький орган ЄС... визнав право України як європейської країни, яка поділяє спільну з іншими націями Європи історію й культуру, стати в перспективі членом Євросоюзу", - зазначає МЗС.

На думку дипломатичного відомства, "це рішення відображає довіру до реалізованого керівництвом України курсу, а також нове розуміння європейськими партнерами того, що без залучення нашої країни грандіозний інтеграційний проект ЄС не може бути по-справжньому завершеним та успішним".

МЗС вважає, що резолюція по Україні носить "збалансований характер".

Міністерство зазначає, що українська дипломатія двічі виступала за перенесення голосування за цей документ, прагнучи "підштовхнути максимально широке число європейських депутатів до того, щоб скласти власну й ґрунтовану на реальних фактах думку про весь комплекс процесів в Україні".

"Зовнішньополітичне відомство з натхненням сприйняло заявлену Європарламентом підтримку проведених президентом та урядом країни політичних і соціально-економічних реформ, а також збалансовану оцінку труднощів, із якими зіткнулася українська влада на цьому шляху", - зазначає МЗС.

У міністерстві також задоволені, що Європарламент "не дозволив окремим українським політикам використати його як інструмент внутрішньополітичної боротьби, яка перешкоджає успішній євроінтеграції України".

Як відомо, Європарламент у четвер ухвалив довгоочікувану резолюцію щодо ситуації в Україні, у якій висловив стурбованість останніми подіями в країні, зокрема - місцевими виборами 31 жовтня та втручанням СБУ в демократичний процес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: