Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко зізнався, що асоціація з ЄС узгоджена не повністю

Середа, 9 листопада 2011, 11:02

Угода про асоціацію України з ЄС складається з 1200-1300 сторінок "конкретного, дуже детального тексту".

Про це міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сказав на прес-конференції в Донецьку, передає "Остров".

Саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, відбудеться 19 грудня.

"Основні питання, які для нас мають особливе значення, вони під час попередніх раундів, у тому числі в останні півтора місяці, були узгоджені", - сказав чиновник.

За його словами, це питання розміру квот, зокрема на сільськогосподарську продукцію, питання перехідного періоду з точки зору врегулювання імпорту таких важливих для України товарів, як автомобілі, питання географічних назв та інші.

Міністр нагадав, що переговорний процес тривав кілька років, але "реальні зусилля дали результати протягом останнього року".

За його словами, на даний момент на 90-95 відсотків питання попередньо узгоджені.

"Ми виходимо з того, що десь на 90-95 відсотків питання узгоджені. Але хочу повторити, що це складна і технічно правова робота, оскільки всі сторінки потрібно перекласти усіма офіційними мовами Європейського союзу", - додав він.

"Кожен з текстів повинен бути перевірений групою юристів цими мовами, оскільки всі тексти є автентичними", - говорить міністр.

"Маючи справу з Європейським Союзом, ти маєш справу, не хочу сказати з бюрократичною, а скажімо, ретельної юридичною структурою, організацією. Там мало що вирішується дуже швидко", - резюмував Грищенко.

Нагадаємо, прес-секретар ЄС із зовнішніх зв'язків Майя Кощанчич нещодавно поставила під сумнів київський саміт Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: