Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко може поскаржитись до ЄСПЛ, якщо їй не призначать операцію - Власенко

Вівторок, 2 липня 2013, 22:59

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко не виключає звернення зі скаргою до Європейського суду з прав людини, якщо не буде вирішено питання проведення операції його підзахисної.

Про це Сергій Власенко заявив агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо українська влада не буде реагувати (на вимогу близьких Тимошенко дозволити проведення операції німецьким лікарям з клініки "Шаріте"), ми проведемо відповідні консультації з німецькими лікарями - і після цього зробимо необхідні дії", - сказав він.

Він зазначив що, скарга до ЄСПЛ може бути подана, якщо влада не дасть дозвіл на проведення операції "в розумні терміни", не уточнивши, які терміни вважаються розумними.

Разом з тим Власенко підкреслив, що поки не бачить необхідність у зверненні до ЄСПЛ.

У той же час він висловив сумнів, що лікарі з берлінської клініки "Шаріте" можуть оперувати його підзахисну в Україні.

"Німецькі лікарі не можуть оперувати в Україні, тому що це потрібно привозити з собою медсестер, привозити обладнання - це абсурд...", - сказав він.

Власенко також скептично відгукнувся про позицію МОЗ, яке заявило, що питання про проведення операції Тимошенко буде вирішуватися тільки за наявності результатів додаткового обстеження.

"Німецькі лікарі її обстежили і на сьогоднішній день свої рекомендації виклали досить жорстко. Але створюється абсурдна ситуація, за якої деякі люди, які ніколи не обстежували Тимошенко, ставлять під сумнів рекомендації німецьких лікарів...", - сказав захисник.

Він також нагадав, що в травні минулого року міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова поклала відповідальність за лікування Тимошенко на німецьких лікарів.

Власенко також дав зрозуміти, що сумнівається в тому, що його підзахисна дасть згоду на проведення операції українськими лікарями.

"Я не говорю зараз про її рішення. Я говорю з точки зору логіки і здорового глузду: як можна таким людям довіряти операцію, яка пов'язана з контактом з хребтом. Ну, а раптом хтось з них за вказівкою згори закриє очі, не так поверне скальпель - і все!", - сказав він.

Як відомо, глава правління клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль підтвердив різке погіршення здоров'я екс-прем'єра й готовність надати їй відповідне лікування в Німеччині.

В понеділок Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації німецьких лікарів із клініки "Шаріте" повідомила, що її мати потребує термінової операції, нині стан здоров'я Тимошенко, за її словами, критичний.

Головлікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв повідомив, що Тимошенко не згодна на проведення операції в Україні та запевнив, що стан Тимошенко стабільний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування