Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У сестри Мельника-втікача прокуратура хоче забрати землю

Понеділок, 2 вересня 2013, 22:48

Ірпінська міська рада без аукціону надала ділянку ПАТ "Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне товариство", яке очолює сестра екс-ректора Петра Мельника.

Про це повідомляє сайт громади Приірпіння з посиланням на прес-службу прокуратури Київщини.

"Прокуратура встановила, що Ірпінська міськрада вирішила продати товариству земельну ділянку без проведення аукціону, оскільки на земельній ділянці знаходиться об’єкт нерухомості – металевий вагончик. Однак, в ході перевірки встановлено, що на вказаній земельній ділянці об’єкти нерухомості відсутні", - сказано у заяві відомства.

Таке рішення міськради є порушенням вимог ч. 2 ст. 134 Земельного кодексу України, тобто обов'язковості продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах), а тому підлягає скасуванню, зазначили в прокуратурі.

Водночас сама сестра Петра Мельника Олена не змогла пригадати, про яку ділянку йдеться.

"Я не пам’ятаю такого рішення. Я звідки знаю, за яку ділянку ви говорите? Прокуратура повідомляє – вона знає. А людина не може все пам’ятати. Мені 47 років. У мене є 60 чоловік. Я повинна давати їм роботу", – заявила вона редакції сайту громади Приірпіння.

Водночас депутат Ірпінської міськради від ВО "Свобода" Богдан Мельничук все пам'ятає.

"Наприкінці 2011 року прийняла чергові рішення про продаж у власність цього товариства загалом 12 гектарів громадської землі. Продали у 2,5 рази нижче нормативно-грошової оцінки і міський бюджет знову не дорахувався понад 12 мільйонів гривень. Тоді про це ми писали в газеті", – розповів він.

 

"Ділянка, власність на яку оскаржує прокуратура, у цій замітці фігурує під номером 3. За адресою Ленінградська, 4б  родина Мельників вирішила зробити своє паркування", - зазначає сайт громади Приірпіння.

Як відомо, 27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня Печерський райсуд помістив Мельника під домашній арешт, після того, як адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я.

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук, оскільки з'явилася інформація, що в ніч на 9 серпня він втік до Білорусі.

27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну, у якій переховується Мельник.

Досі українські правоохоронці не отримували інформації від закордонних колег про затримання колишнього ректора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: