Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко про голосування всупереч: Про виключення з фракції не йдеться

Субота, 3 січня 2015, 18:55

Юрій Луценко не вважає за доцільне виключати з фракції депутатів, які часто голосують врозріз з рішеннями фракції.

Про це лідер фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді, координатор коаліції заявив в інтерв'ю Українським Новинам.

"Так, є низка яскравих особистостей, які хочуть займати виключно індивідуальну позицію, але ми демократична фракція, і про виключення (з фракції) не йдеться. Нічого не зміниться, якщо ми їх виключимо з фракції: вони все одно залишаться депутатами, а у нас нові голоси не з'являться ", - сказав Луценко.

На його думку, перебування таких депутатів у колективі навчить їх розрізняти дійсно принципове особисте рішення і голосування за контраверсійний для себе документ в рамках загального політичного рішення, де кожен бере на себе частину відповідальності.

"Виправити цей войовничий популізм виключенням з фракції неможливо. Я вважаю, що перебування у фракції і вислуховування кожного разу нових аргументів призведе колег до зміни подібної позиції", - додав голова фракції БПП.

За його словами, примушувати депутатів і "ламати через коліно" ніхто не буде, проте у разі відсутності голосів буде посилена дисципліна.

На думку Луценка, життя - найкращий вчитель, і нові депутати рано чи пізно побачать, що фракція сильніше тільки тоді, коли всі разом.

Як відомо, раніше Луценко заявив, що коаліція у Верховній Раді міцна і стійка, а з фракції "Блоку Петра Порошенка" нікого не виганятимуть на вимогу президента.

Раніше джерела "Української правди" повідомляли, що президент вимагав від фракції консолідації у голосування бюджетних законів, в іншому випадку "незгодні" мали б залишити фракцію. 

Українські новини 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...