Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вересні зможемо остаточно зняти недоторканність із депутатів - Гройсман

Четвер, 5 лютого 2015, 11:31

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман передбачає, що парламент остаточно скасує депутатську недоторканність у вересні цього року.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи рішення депутатів направити до Конституційного Суду законопроект щодо недоторканності депутатів і суддів.

"Нарешті відбулося. Ми не тільки заявили, що розглянемо законопроект, поданий президентом, про зняття недоторканності як з народних депутатів, так і з суддів… Сьогодні це рішення прийнято, воно буде направлено до Конституційного Суду для того, щоб отримати висновок, ще раз його проголосувати відповідно до Конституції", - сказав спікер.

"І таким чином у вересні (зможемо його) остаточно ухвалити і зняти необмежену недоторканність із народних депутатів, що дуже давно назріло", - заявив Гройсман.

На думку Гройсмана, для того, щоб депутати не боялися відмови від недоторканності, достатньо буде вдосконалити законодавство і правоохоронну систему.

"Я розумію занепокоєння, що врешті-решт не буде такої недоторканності в депутатському корпусі і в суддівському. Але хочу зазначити, що у нас усіх є, як у громадян України, а у парламентарів ще є можливість проголосувати за зміни до законодавства про боротьбу з корупцією, за законодавство, яке дозволить створити якісну судову гілку влади", - сказав він.

"І тоді не буде жодних ні в кого проблем і непотрібно буде переживати за переслідування", - додав голова ВР.

Гройсман зазначив, що він – уже 10 років на різних владних посадах і "ніколи не мав жодної недоторканності і не вважав за потрібне її отримувати".

Він назвав рішення про скасування недоторканності депутатів і обмеження недоторканності суддів "своєчасним", а подальший рух у цьому напрямку – потрібним.

"Закон про імпічмент президента обговорюється серед депутатських фракцій. Це окрема процедура, яка не має жодного поєднання з процедурою недоторканності", - сказав також він.

"Взагалі нам потрібно комплексно реформувати українське законодавство. І в тому числі, і частині змін до Конституції", - наголосив спікер.

Гройсман розповів, що днями зустрічався з головою Венеційської комісії і вони обговорювали можливості взаємодії з цією організацією для напрацювання "якісних рішень", які може розглянути Верховна Рада як найкращу європейську практику, аби закони працювали.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування