Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії проти опозиційного депутата Держдуми порушили справу

Вівторок, 9 червня 2015, 16:25

Проти депутата Держдуми Іллі Пономарьова, який голосував проти анексії Криму Росією, порушено кримінальну справу за статтею - пособництво в розтраті.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Слідчого комітету Росії.

Там нагадали, що на порушення кримінальної справи було отримано згоду Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації.

Як стверджує Слідчий комітет, в 2010 році Фонд "Сколково" уклав з Пономарьовим договір на виконання науково-дослідних робіт, вартість якого становила 750 тисяч доларів США. За цим договором, як зазначає СК, передбачалося виконання Пономарьовим робіт у кілька етапів.

 Проти Пономарьова порушили справу. Фото з його сторінки в Facebook

"Пізніше, мабуть, для того, щоб не можна було проконтролювати хід досліджень, віце-президент "Сколково" Бельтюков підписав з Пономарьовим додаткову угоду, яка знижувало вартість договору до 450 тис. доларів США, проте фактично скасовувало систему поетапних звітів. Таким чином, як вважає слідство, вони створили умови для розкрадання коштів "Сколково" на користь Пономарьова", - сказано в повідомленні СК.

У Головному слідчому управлінні також триває розслідування у кримінальній справі стосовно старшого віце-президента з розвитку та комерціалізації некомерційної організації "Фонд розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій" (далі - Фонд "Сколково") Олексія Бельтюкова за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК РФ (розтрата).

"У зв'язку з тим, що Пономарьов знаходиться за межами Російської Федерації слідство планує ініціювати його міжнародний розшук з подальшою екстрадицією для того, щоб він постав перед російським правосуддям. Поряд з цим наслідком буде вжито заходів для відшкодування збитку від цього злочину", - заявили в СК.

Як відомо, Пономарьов був єдиним депутатом Держдуми Росії, який проголосували проти анексії Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування