Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австрія та Німеччина обіцяють знову закрити кордон для біженців

Понеділок, 7 вересня 2015, 06:58

Австрія та Німеччина планують поступово скасувати особливу процедуру перетину кордону, завдяки якій тисячі мігрантів напередодні змогли потрапити в ці країни з Угорщини.

Про повідомляє BBC.

Завдяки полегшеним правилами в минулі вихідні тисячі мігрантів змогли перетнути австрійський кордон і або залишитися в Австрії, або прослыдувати в Німеччину.

"Ми допомогли більш ніж 12 тисячам осіб у важкій ситуації. Тепер ми повинні почати поступово виходити зі стану надзвичайного стану і продовжувати працювати в нормальному режимі", - йдеться в заяві федерального канцлера Австрії Вернера Файмена.

Надалі обидві країни планують дотримуватися правила, яка говорить, що мігранти, які в'їжджають до Євросоюзу, повинні реєструватися і подавати прохання про надання статусу біженця в країні в'їзду.

Міністр внутрішніх справ Німеччини заявив, що рішення прийняти мігрантів в останні дні було тимчасовим заходом і виключенням з правил. За його словами, правила ЄС, що вимагають, щоб мігранти просили притулку в першій же країні ЄС, в яку вони потрапляють, залишається в силі.

Також до закриття кордонів Австрії та Німеччини для мігрантів закликав Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель і її австрійський колега Вернер Файманн домовилися з Будапештом про те, що як виняток біженців, що скупчилися на території Угорщини, впускатимуть на територію Австрії та Німеччини без бюрократичних зволікань. За минулі два дні ФРН прийняла близько 20 тис мігрантів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування