Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Клімкін: РФ має припинити вбивати Надію

Неділя, 6 березня 2016, 14:56

Глава МЗС України Павло Клімкін закликав світ приєднатися до мирних демонстрацій на підтримку української льотчиці, нардепа Надії Савченко, яка незаконно ув'язнена у Росії. 

Про це 6 березня глава МЗС заявив у своєму Твіттері. 

"Я підтримую мирні акції #FreeSavchenko. Росія має припинити повільно вбивати Надію. Я також закликаю світ підтримати нас у цьому", - зазначив він.

Разом з тим посольство РФ в Україні направило ноту протесту до МЗС України у зв'язку з нападом на автомобілі дипмісії в ніч на 6 березня, які були припарковані біля будівлі посольства РФ у Києві.

Як заявив прес-секретар посольства РФ на Україні Олег Гришин, в результаті нападу молодиків "серйозно пошкоджено три автомобілі дипмісії, нападники кинули димові шашки, фаєри на територію посольства".

Гришин зазначив, що "судячи з усього, акція була ретельно підготовлена і добре організована", пише РІА Новости

Як відомо, у Києві в ніч на 6 березня група невідомих з піротехнікою здійснила напад на посольство РФ на Повітрофлотському проспекті. Охорона посольства здійснила кілька пострілів у повітря, щоб відлякати нападників.

Учасники нападу заявили, що присвятили свої дії Надії Савченко.  Поліція підтвердила інформацію про напад, за фактом подій розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) 

6 березня в Україні проходять акції на підтримку Наді Савченко. Зокрема у Києві учасники акції прийшли під посольство РФ та закидали будівлю яйцями

Напередодні у Празі (Чехія) активісти також розпочали 5-денні акції на підтримку Савченко, які проходять біля президентського палацу.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування