Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко і Ситник обговорили конфлікт між ГПУ і НАБУ, готують брифінг

Середа, 17 серпня 2016, 21:13
Луценко і Ситник обговорили конфлікт між ГПУ і НАБУ, готують брифінг

Генпрокурор Юрій Луценко та керівники НАБУ Артем Ситник та САП Назар Холодницький провели зустріч, де обговорили сутичку між представниками ГПУ та НАБУ 12 серпня. 

Про це ввечері 17 серпня повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"У зв'язку з інцидентом 12 серпня працівників НАБУ та ГПУ сьогодні після повернення із службового відрядження разом з радником ГПУ, екс- помічником федерального прокурора США  Б. Вітвицьким провів заслуховування пояснень заступника генпрокурора Юрія Столярчука і начальника  департаменту Гуцуляка (начальник департаменту розслідування економічних злочинів Володимир Гуцуляк)", - повідомив Луценко. 

Також він повідомив, що зустрівся з президентом Петром Порошенко "та керівниками усіх правоохоронних структур". 

"Завершив день нарадою з керівниками НАБУ та САП. Рішення підтвердили, що у нас спільні цілі і спільна відповідальність. Завтра разом проведемо брифінг", - додав Луценко. 

 

Як відомо, 12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

Раніше Генеральна прокуратура вилучила документи в будівлі Національного антикорупційного бюро.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури 12 серпня в Києві, які здійснювали зовнішнє спостереження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду. Генпрокуратура почала розслідувати бійку. 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до працівників НАБУ застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.

15 серпня анонсувалося, що очільники ГПУ та НАБУ мають зустрітись у середу та обговорити конфліктну ситуацію, що виникла між відомствами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: