Харківська ДТП: слідство завершується – адвокат

П'ятниця, 19 січня 2018, 12:54

Досудове розслідування у справі про ДТП у Харкові, у якій загинули 6 осіб, добігає кінця, справу незабаром передадуть до суду.

Про це "Українській правді" повідомила адвокат підозрюваної у скоєнні аварії Олени Зайцевої Юлія Козир.

"Закінчується досудове розслідування. Думаю, що в найближчий час нас будуть ознайомлювати з матеріалами досудового розслідування, і справа буде направлятися до суду", - сказала вона.

Козир додала, що з часу останнього судового засідання 13 грудня, на якому на 2 місяці продовжили арешт Зайцевій, відбулося "багато експертиз".

"Пройшла низка експертиз. Є їх результати. Були і авто-технічні експертизи і медичні – різні. Є їх результати, але результатів озвучити не можу. Це тільки, коли вже справа у суд буде передана", - сказала Козир.

Вона зазначила, що зі свою підзахисною бачиться щотижня, почувається Зайцева погано, оскільки шкодує про те, що сталося.

"Як мінімум раз на тиждень ми з нею бачимося, на цьому тижні бачились. Почувається без змін, думає про своє майбутнє, кається, дуже шкодує про вчинене. Розмова в основному тільки про це, про її розкаяння. Провину свою визнає. Позиція її не змінилася", - сказала Козир.

На прохання спрогнозувати, коли справу можуть передати до суду, адвокат сказала:

"Обіцяють, що в найближчий час. Але це більше відомо слідству".  

Як відомо, увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна жінка, донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Її уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості.

Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

20 жовтня суд ухвалив рішення арештувати Зайцеву на два місяці без права внесення застави.

Пізніше в поліції повідомили, що статус водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який проходить як свідок, може бути змінений.

6 листопада правоохоронці повідомили Дронову про підозру.

8 листопада Київський районний суд Харкова ухвалив рішення взяти під варту терміном на 2 місяці Дронова без можливості внесення застави.

16 листопада до оголошення рішення апеляційного суду Дронов заявив, що може оголосити голодування.

16 листопада Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшити запобіжний захід стосовно для водія Volkswagen Touareg.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн.

13 грудня Київський суд Харкова продовжив міру запобіжного заходу для підозрюваної у скоєнні ДТП у Харкові, у якій загинули 6 осіб, Олени Зайцевої у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 10 лютого 2018 року. 

Перед тим на засіданні Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Також суд продовжив запобіжний захід Дронову.

Наприкінці грудня 2017 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо автошколи, в якій навчалася учасниця смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування