Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада ухвалила додаткові правки в закон по Донбасу

Вівторок, 6 лютого 2018, 15:42

Верховна Рада внесла правки в закон про деокупацію Донбасу №7163, якими усунула неузгодженості у питанні продовження дії військово-цивільних адміністрацій в Донецькій та Луганській областях.

Відповідне рішення парламент ухвалив під час засідання 6 лютого.

"Правка до закону про деокупацію Донбасу. Комітет вніс уточнення до закону, щоб я зміг його сьогодні підписати", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Він зазначив що правки є як технічно-юридичними, так і змістовими  -  усувають неузгодженності щодо продовження дії військово-цивільних адміністрацій на Донбасі.

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник зазначив, що це питання комітет міг узгодити сам, але вирішив озвучити його у залі Ради, оскільки законопроект мав резонанс.

Спікер парламенту додав, що обговорювати правку немає сенсу, оскільки з пропозицією комітету депутати ознайомилися під час обіду.

Після цього 228 голосами Рада ухвалила зазначені правки.

Парубій пообіцяв, що якщо апарат встигне внести їх у закон, то він наприкінці засідання привселюдно його підпише.

Як пояснив "Українській правді" Вінник,  раніше у законі була прописана правка, яка передбачала строк дії військово-цивільних адміністрацій до 28 лютого 2018 року. Під час голосування за закон була внесена інша правка, яка повністю виключає строковість ВЦА.  

Вінник зазначив, що оскільки ця правка через технічні причини не з'явилася у четвертій колонці, було вирішено її переголосувати.

"Це була демонстрація поваги до регламенту. Тим більше, що деякі фракції часом закидають нам порушення регламенту", - сказав він.

Також, за його словами, були ухвалені інші правки. Наприклад, слова у тексті  "служба зовнішньої розвідки та інші" замінили на "розвідувальні органи", у визначенні "Генштаб СБУ, заходи і АТО можуть здійснюватись "паралельно і одночасно" прибрали слово "паралельно", а також слово "інваліди" замінили на - "особи з інвалідністю".

Раніше повідомлялося, що Парубію дали добро на підписання закону про "деокупацію Донбасу".

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу., який, зокрема, визнає Росію агресором і окупантом.

Однак наступного дня депутати фракції "Опозиційний блок" внесли проект постанови про скасування результатів голосування за цей закон, через що спікер не міг підписати його. Проте його не підтримали.

Яна Міланова, Оксана Коваленко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування