Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії протестують проти підвищення пенсійного віку

Неділя, 1 липня 2018, 14:19

У десятках міст Росії в неділю проходять мітинги проти підвищення пенсійного віку.

Як пише "Медуза", мітинги проводять прихильники Олексія Навального, а також представники профспілок і парламентських опозиційних партій.

Акції, в основному, узгоджені владою. Про затримання поки не повідомляється.

Найчисельнішою стала акція в Омську, де, за даними організаторів, протестувати вийшли близько 4,5 тисяч осіб. У Челябінську мітинг зібрав близько двох тисяч чоловік.

У Владивостоку активісти штабу Навального влаштували несанкціонований хід до будівлі Пенсійного фонду.

У ряді міст - Якутську, Омську, Краснодарі - правоохоронні органи намагалися перешкодити проведенню мітингів.

Повідомляється також, що В'ячеслав Шумський влаштував одиночний пікет проти пенсійної реформи на Червоній площі в Москві, роздягнувшись до трусів. Пікет тривав буквально пару хвилин.

"Звичайно, я готувався до найгіршого, але вклався в короткий проміжок часу, і за цим не послідувало проблем і затримань", - сказав він.

Як повідомлялося, 19 червня російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив про проведення 1 липня акції протесту через плани уряду РФ підвищити пенсійний вік.

Раніше уряд РФ оголосив про поступове підвищення віку виходу на пенсію з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків.

Прем'єр РФ Медведєв заявив, що колишні рамки пенсійного віку приймалися в 30-і роки минулого століття, коли тривалість життя була в районі 40 років.

"З тих пір життя в країні змінилося, безумовно, в кращий бік. У нас змінилися і умови, і можливості, і бажання людей працювати, і період активного життя", – сказав Медведєв.

За даними фонду "Громадська думка", рейтинг президента Росії Володимира Путіна з 10 по 17 червня знизився з 62% до 54% і перебуває на найнижчому рівні з 2013 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування