Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Вбивство Бабченка": СБУ перевірить, чи дійсно на записах є Герман

Вівторок, 17 липня 2018, 15:29

Служба безпеки перевірить, чи дійсно на оперативних записах про підготовку вбивства журналіста Аркадія Бабченка присутній підозрюваний Борис Герман.

Про це свідчить рішення Шевченківського райсуду Києва від 9 липня, оприлюднене 16 липня.

Тоді суд задовольнив клопотання слідства про проведення експертизи.

Експерти мають вирішити, чи брав участь Герман у розмовах, зафіксованих у 11 файлах, та які "конкретно слова та фрази ним промовлені". Йдеться про записи від квітня та травня.

На них так званий організатор вбивства Герман нібито розмовляє з Олексієм Цимбалюком – "виконавцем", який співпрацював з правоохоронцями.

У рішенні зазначено, що Головне слідче управління СБУ, яке розслідує справу, отримало диски з відео від Департаменту захисту національної державності відомства, який проводив слідчі дії.

Також слідчим передали протоколи, в яких розшифровані розмови.

Перші оперативні записи правоохоронці оприлюднили 30 травня під час першої прес-конференції щодо "вбивства".

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: 20 годин без Бабченка: "список 30" та інші подробиці спецоперації

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували Германа, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

Організатором "убивства" Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

31 травня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Тоді Герман і назвав замовника з фонду Путіна, тобто Пивоварника.

Читайте також: 47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...