"Вбивство Бабченка": СБУ викликала на допит одного із підозрюваних

П'ятниця, 20 липня 2018, 10:40

Служба безпеки України викликала на допит підозрюваного в організації замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка В'ячеслава Пивоварника.

Про це йдеться в оголошенні у виданні "Урядовий кур'єр".

Зазначається, що Пивоварник має з'явитися на допит до слідчого ОВС ГСУ СБУ М. Саєнка 24 липня о 10.00, у якості підозрюваного у справі  № 22018000000000119 за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України.

Раніше повідомлялося, що суд продовжив термін досудового розслідування справи про організацію вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: 20 годин без Бабченка: "список 30" та інші подробиці спецоперації

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували Германа, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

Організатором "убивства" Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

31 травня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Тоді Герман і назвав замовника з фонду Путіна, тобто Пивоварника.

Пізніше Служба безпеки України оприлюднила фрагменти розмов організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа з іншими організаторами В'ячеславом Пивоварником та невідомим свідком.

Читайте також: 47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування