Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд хоче допитати Артеменка у справі екс-беркутівців

Понеділок, 9 липня 2018, 14:36

Святошинський районний суд Києва, який розглядає справу 5 екс-бекрутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані, прийняв рішення допитати як свідка екс-нардепа Андрія Артеменка.

Про це повідомив адвокат Олександр Горошинський, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідне клопотання суд задовольнив на засіданні 5 липня.

"Артеменко повідомив, що він як активний учасник акцій протесту був безпосереднім очевидцем того, як група мітингувальників, до складу якої входив сам Артеменко, виявили три місця дислокації снайперів, котрі 20 лютого 2014 року розстрілювали мітингувальників і правоохоронців", - сказав Горошинський і додав, що це стало підставою для звернення.

На думку адвоката, рішення суду може бути реалізоване в режимі відеоконференції з території США.

"Якщо все буде добре, то це відбудеться не раніше ніж восени", - додав він.

Нагадаємо, у Святошинському суді з лютого 2016 року розглядається справа щодо колишніх співробітників "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського  за обвинуваченням у вбивстві 48 активістів Майдану.

Читайте також: Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні

29 квітня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства народного депутата Артеменка. Підставою став закон "Про громадянство", який допускає позбавлення українського громадянства за наявності громадянства іншої держави.

За словами самого Артеменка, у нього є громадянство Канади і не тільки.

У лютому 2017 року газета The New York Times повідомила, що на той момент нардеп з фракції Радикальної партії Ляшка Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій. Цей план передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

У зв'язку з цим Радикальна партія виключила депутата з фракції.

Після цього Верховна Рада достроково позбавила Артеменка мандату.

Пізніше нардеп заявив, що його  слова про "оренду Криму" неправильно витлумачили.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування