Грицак про справу Бабченка: Російський слід, російські гроші - все буде у суді

Середа, 22 серпня 2018, 16:01

Глава Служби безпеки Василь Грицак заявив, що в судових засіданнях у справі щодо замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка, будуть надані докази російського сліду в цьому злочині.

Про це він сказав журналістам в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так звана "справа Бабченка" вже знаходиться в суді, Герман (підозрюваний в організації спроби вбивства А.Бабченко Борис Герман - ред) дійсно підписав угоду зі слідством, встановлена ​​вина та інших осіб, причетних до цього злочину", - сказав глава СБУ.

Він висловив упевненість, що найближчим часом відбудуться судові слухання.

Грицак зазначив, що слідчі Служби безпеки продовжують пошук всіх причетних саме до замовлення цього злочину.

"Як ми і обіцяли, російський слід, російські гроші, все в цій справі буде, і, я думаю, що ви будете мати можливість переконатися в цьому під час слухання справи в суді", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченко пішов на угоду зі слідством.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: 20 годин без Бабченка: "список 30" та інші подробиці спецоперації

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували Германа, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

Організатором "убивства" Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

31 травня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Під час засідання Герман заявив, що співпрацює з українською контррозвідкою та назвав "замовника з фонду Путіна".

Читайте також: 47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...