Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЗСУ розповіли, як зупинили безпілотник біля арсеналу

Вівторок, 9 жовтня 2018, 11:43

26 вересня біля бази зберігання зброї в Калинівці Вінницької області військові зупинили безпілотник, що свідчить про ретельність охорони боєскладів.  

Про це заявив речник Збройних сил України Богдан Сеник 9 жовтня на брифінгу з приводу пожежі на 6-му арсеналі Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області.   

"Зовсім нещодавно, 26 вересня, ми давали певні застереження в ході проведення стратегічних командних штабних навчань – про інцидент, який мав місце в районі Калинівського району на Вінниччині, поблизу арсеналу", – сказав він.

"Виявлено групу невідомих осіб, які намагалися запустити безпілотний літальний апарат. Це були журналісти одного з загальнонаціональних каналів. Вони потім визнали свої дії", – уточнив Сеник.

"Були проведені попереджувальні заходи представниками служби безпеки. І наступного дня телеканал офіційно визнав, що дії військових з посадки безпілотного літального апарату були миттєві і дуже ефективні", – заявив він.

Речник ЗСУ наголосив, що журналісти "мали можливість побувати на адміністративній території – і переконатися в заходах безпеки, що були вжиті після подій в Калинівці".

26 вересня 2017 року  сталася пожежа на складах боєприпасів у районі міста Калинівка Вінницької області. Була версія, що причиною пожежі тоді міг стати безпілотний літальний апарат.

У ніч на 9 жовтня 2018 року вибухи й пожежа сталися вже на 6 арсеналі Міноборони поблизу Ічні в Чернігівській області. У Генштабі не виключають диверсію.

Читайте також: На пороховій бочці. Коли й чому в Україні вибухали армійські склади

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: