Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія запевняє, що здоров'я політв’язня Дудки задовільне, але документів нема – Денісова

Середа, 2 січня 2019, 13:20

Російська сторона заявила, що стан здоров'я політв’язня Кремля Володимира Дудки задовільний, однак документального підтвердження не надала.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Російський омбудсмен у відповідь на мій вересневий запит зазначила, що стан здоров’я Володимира Дудки задовільний. Володимир, у зв’язку з хронічними захворюваннями, перебуває під диспансерним наглядом, його консультують лікарі, проводяться клініко-лабораторні дослідження, а також видаються необхідні ліки", - написала вона.

Денісова додала, що таку ж інформацію їй надав і радник президента Росії, голова Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайло Федотов.

"Знову ж таки, ніяких офіційних документів, які б підтвердили це, надано не було", - підсумувала Денісова.

Нагадуємо:

  • 9 листопада 2016 року в Севастополі окупанти повідомили про затримання "членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" – Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудки.
  • Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував їх на два місяці.
  • Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.
  • У Службі безпеки України наголошували, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.
  • Дудку утримують у СІЗО Сімферополя.
  • Наприкінці грудня Денісова заявляла, що йому загрожує інсульт.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування