Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Климент залишається під загрозою переслідувань у Криму – МЗС

Понеділок, 4 березня 2019, 19:09

Міністерство закордонних справ України відреагувало на затримання архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента та вимагає від Росії припинити переслідувати релігійних діячів на окупованому нею півострові.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"МЗС України висловлює протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території Автономної Республіки Крим з приводу безпідставного затримання архієпископа Православної Церкви України Климента", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголошують, що Климент залишається під загрозою переслідувань в окупованому Криму.

"Вимагаємо від кремлівського режиму припинити переслідування на тимчасово окупованих територіях України релігійних діячів та представників конфесій", - наголошують в МЗС.

Міністерство закликає світову спільноту, міжнародних партнерів, правозахисні організації засудити чергове порушення прав людини в АРК.

Нагадуємо:

  • 3 березня в окупованому Росією Криму було затримано та доправлено до райвідділку поліції архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.
  • Увечері його відпустили без складання протоколу.
  • Адвокат Микола Полозов подав заяву в "прокуратуру" окупованого Криму про порушення прав архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента у зв'язку з утриманням його в поліції більше 3-х годин.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування