Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Зе!команді похвалилися відвідуваністю сайту: рівень кампанії Обами

Середа, 6 березня 2019, 10:53

В команді кандидата в президенти шоумена Володимира Зеленського кажуть, що будують дуже експериментальну для української політики структуру діджиталу.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів керівник діджитал-відділу штабу Зеленського Михайло Федоров.

"Всього в діджитал-команді людей, які працюють тут на фултайм, людей, певно, 10. Звичайно ж, багато команд працюють на аутсорс - по контекстній рекламі, розробники, команда з моніторингу, соціологи", - говорить Федоров.

За його словами, в цілому зараз там задіяно три десятки людей.

Федоров пояснює, що одна і та ж команда працює з усіма соціальними медіа: немає розподілу, хто конкретно відповідає за FB, Instagram і т. д.

"У нас є два копірайтера, які готують контент і для FB, і для Instagram, і для Telegram, і для Twitter. Є тімлідер, який ними керує. Ці ж люди пишуть email-розсилки", - говорить він.

"Ми будуємо дуже експериментальну структуру для нашої країни, і в принципі, для політики. У нас є наші власні медіа. Це FB, наш офіційний Instagram, наш офіційний телеграм-канал і Twitter. Ще у нас є два YouТube-каналу - Зе!президент на 210 тисяч передплатників і "Команда Зеленського" на 20 тисяч ", - зазначає діджитал-стратег.

Щодо ефективності та вартості діджитал-кампанії, Федоров пояснює, що це десь 1% загального бюджету виборчої кампанії.

"Ефект від неї дуже великий. Чи можемо його порахувати за кількістю згадок ", - говорить він.

"Ми зараз на рівні з президентом за кількістю згадувань в інтернеті в цілому. Найчастіше про нас згадують навіть більше, ніж про нього. Для мене це певний KPI", - зазначає Федоров.

За його словами, ідея з "Зе" добре розходиться.

"Ще один з показників для нас - це відвідуваність. Наш сайт відвідало вже понад 2 мільйони 300 тисяч унікальних користувачів. Це приблизно рівень президентської кампанії Обами в 2008 році", - каже Федоров.

За його словами, загальна кількість передплатників на всіх Зе!ресурсах - близько 1 мільйона 200 тисяч осіб.

Детальніше про "знаряддя Зе!революції" читайте в матеріалі "Голова діджитал-команди Зеленського: Ми самі просимо клікати на "Беніного клоуна"

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: