Новини 19 червня: Загибель нардепа, імена винних у катастрофі МН17, "Голос" обігнав ЄС

Середа, 19 червня 2019, 21:49

У Києві знайшли мертвим нардепа фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука, Міжнародна слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття лайнера рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року — новини, які були актуальні 19 червня.

Про смерть Дмитра Тимчука

У Києві знайшли мертвим координатора групи "Інформаційний спротив" нардепа фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука. За попередніми даними, Тимчук застрелився при чищенні нагородної зброї.

Правоохоронці не виключають версію вбивства нардепа фракції "Народний фронт" Дмитра Тимчука.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що не вірить у версію нещасного випадку, і не виключає, що парламентарія могли вбити.

Про катастрофу МН17

Міжнародна слідча група (JIT), зібрана для з'ясування причин катастрофи лайнера рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року, назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака.

Підозри висунуто трьом громадянам РФ – Ігорю Гіркіну, Сергію Дубінському та Олегу Пулатову, а також громадянину України Леоніду Харченку.

Також Нідерланди видадуть міжнародні ордери на арешт та оголосить їх у розшук. Суд над підозрюваними розпочнеться у березні 2020 року.

Про рейтинги

Якби вибори до Верховної Ради проводилися наступної неділі, то до парламенту мали б шанс пройти 5 партій на чолі зі "Слугою народу".

За "Слугу народу" готові проголосувати 47,1% тих, хто має намір голосувати та визначився з симпатіями. Також, згідно з опитування, долають прохідний бар’єр "Опозиційна платформа – За життя" (11,1%), партія "Голос" (8,1%), "Батьківщина" (7,3%) та на межі "Європейська Солідарність" (5,0%).

Про телеграм-канал "Української правди"

Ще трошки, і у нашому телеграм-каналі "УП. Кляті питання" буде 15 тисяч людей. Підписуйтесь і ви, щоб отримувати короткі та зрозумілі пояснення, добірки новин, відповіді на власні питання та щотижневі подкасти.  

Про інші важливі новини

Рада національної безпеки і оборони може переглянути торгівельні обмеження по відношенню до ОРДЛО тільки після повернення українських активів в українське правове поле.

У Міністерстві оборони спростовують власні заяви про те, що у 2014-2015 роках був призов по мобілізації чинного президента  Володимира Зеленського.

Ще Зеленський зустрічався з бізнесменом Рінатом Ахметовим, але говорив із ним не про політику, а про інвестиції.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідування з’ясовують обставини ДТП за участю оперуповноваженого, в результаті якої загинуло троє людей.

Депутати Харківської міської ради підтримали рішення про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News