Луценка викликали на допит у НАБУ

П'ятниця, 12 липня 2019, 15:25

Національне антикорупційне бюро викликало на допит генпрокурора Юрія Луценка у зв’язку з передачею ним резонансної справи відносно учасника Євромайдану Івана Бубенчика іншому складу прокурорів.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, оприлюднивши повістку про виклик.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко викликається на допит до НАБУ з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження відносно учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі із куруючим заступником генпрокурора Анжелою Стрижевською для здійснення неупередженого та ефективного досудового розслідування", - написала Сарган. 

Луценка викликають на 15 липня. 

 

За словами прес-секретаря генпоркурора, приводом для такого рішення у квітні минулого року стали заяви учасників Революції Гідності та публікації ЗМІ щодо упередженої кваліфікації дій Бубенчика під час подій січня-лютого 2014 року. 

"Генеральний прокурор викликається на допит у якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Цим адвокатом є Олександр Горошинський, відомий захисник "беркутів" та самого Януковича", - відзначила Сарган.

Вона додала, що провадження зареєстроване за ч.1 ст.364 (Зловживання владою) ККУ.

"Орган досудового розслідування – Національне антикорупційне бюро України. Що ж, реванш триває. Тепер, окрім януковичів і медведчуків, генпрокурор Луценко заважає і НАБУ", - підсумувала Сарган.

Детальніше про справи Мадану читайте у матеріалі: Справи Майдану. Розслідувати не можна закрити

Нагадаємо:

  • Іван Бубенчик – колишній військовий, учасник Євромайдану. У лютому 2016 року з'явилося інтерв'ю з Бубенчиком, в якому він розповідав, що нібито вбив двох бійців "Беркута" на Інститутській 20 лютого 2014 року.
  • У квітні 2018 року ГПУ вручила підозру Бубенчику у тому, що приблизно з 7 до 8 години ранку 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності він вчинив 3 прицільні постріли з мисливського карабіну "Сайга М3" (7,62x39).
  • Йому інкримінували убивства працівника правоохоронного органу, який виконував службові обов’язки, і військовослужбовця, який охороняв громадський порядок, а також замах на вбивство військовослужбовця, придбання й носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 ККУ).
  • У квітні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко змінив групу прокурорів у справі майданівця Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців 20 лютого 2014 року.
  • Новий прокурор у справі, заступник генпрокурора Анжела Стрижевська відкликала підозру проти Бубенчика, тому що вважає її непереконливою.
  • Після цього Бубенчику оголосили нову підозру - за ст. 348 та ч.1 ст. (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування