Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Справа Гримчака": Суд взяв під варту другого фігуранта

Субота, 17 серпня 2019, 19:18
Справа Гримчака: Суд взяв під варту другого фігуранта

Джерело: 112 Україна 

Рішенням Деснянського суду м.Чернігова другого фігуранта "справи Гримчака" Ігоря Овдієнка взято під варту на 2 місяці з можливістю застави. 

Деталі: Розмір застави для Овдієнка встановлено на рівні 4 млн гривень. Прокурори зверталися до суду з проханням встановити розмір застави на рівні 12,5 млн. грн. 

Судове засідання щодо Овдієнка тривало близько 5 годин. 

На початку засідання адвокати Овдієнка заявили про  наявність у нього другої пожиттєвої групи інвалідності та навели список його хвороб. 

Сам Овдієнко свою провину заперечує. В ході засідання суду він заявив, що є юристом і вилучені у нього кошти назвав "гонораром" за свою роботу. 

Читайте також: 

$1 млн за забудови та суди. Розплутуємо історію затримання Гримчака

Передісторія:

  • 14 серпня детективи НАБУ спільно з ГПУ та СБУ затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника нібито під час одержання частини хабара у розмірі 480 тисяч доларів.
  • За даними НАБУ, загалом вони вимагали від представника юрособи 1,1 млн доларів за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.
  • Ввечері 14 серпня у будинку Гримчака пройшов обшук. Дружина Гримчака повідомила, що другий затриманий – її рідний брат.
  • Згодом стало відомо, що затримання Гримчака проходило в рамках розслідування справи про напад на Тетяну Чорновол, що стався у грудні 2013 року.
  • За даними НАБУ, Гримчак та Овдієнко вимагали хабарі від кількох фірм за різні "послуги".
  • Сам Гримчак заперечує, що брав хабарі, і розповів у суді, як йому пропонували значно більші суми.
  • 16 серпня суд у Чернігові ухвалив взяти під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак помилився з його ім'ям.
  • 17 серпня Деснянський суд Чернігова виніс рішення про виправлення помилки в ухвалі про запобіжний захід для підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак цей документ ще не вступив у силу, тож Гримчака наразі не мають арештовувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування