Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розслідувати напад на журналістів на весіллі сина Луценка почне ДБР

Вівторок, 8 жовтня 2019, 14:38

Прокуратура скасувала рішення про закриття кримінального провадження щодо нападу на журналістів "Схем" під час зйомок святкування весілля сина тодішнього генпрокурора Юрія Луценка і передала його ДБР.

Джерело: сайт Генпрокуратури

Дослівно: "Прокуратурою Київської області 7 жовтня 2019 року скасовано постанову слідчого прокуратури області від 08.05.2019 року про закриття кримінального провадження за фактом спричинення 15.09.2017 року тілесних ушкоджень журналістам на території одного із заміських комплексів працівниками Управління державної охорони за ч. 2 ст.345-1 КК України.

Подальше здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження доручено слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві".

Що було раніше: 7 жовтня журналіст Михайло Ткач повідомив, що підлеглий колишнього генпрокурора ще у травні 2019 року закрив справу про перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем" на весіллі сина Луценка.

Передісторія:

  • 9 вересня 2017 року відбулося гучне весілля сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка Олександра. Тоді стався скандал через те, що представники Управління держохорони перешкоджали журналістам знімати навіть поруч зі святкуванням.
  • Оператор Борис Троценко отримав струс мозку та пошкодження руки.
  • Згодом начальник УДО Валерій Гелетей ось так пояснив дії своїх підлеглих: "Там же який горб! Цей військовослужбовець упав, ви ж не будете говорити, що він не упав? Там же отакий горб! У темряві, пісок, спіткнувся, упав і зачепився за оператора".
  • Журналісти написали заяву в поліцію про перешкоджання їхній професійній діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування