Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АРМА планує провести новий конкурс на управителя "Межигір'я"

Субота, 2 листопада 2019, 13:57

Національне агентство з управління і менеджменту активами (АРМА) планує провести новий конкурс на управителя резиденцією експрезидента Віктора Януковича "Межигір’я" ранньої весни 2020 року.

Джерело: коментар директора АРМА Антона Янчука Слідству.Інфо

Пряма мова Янчука: "Має бути новий конкурс. І провести цей конкурс ми плануємо навесні, тому що "Межигір’я" наразі — це, передусім, сезонний бізнес. І проводити конкурс раніше менш результативно".

Що було раніше: У серпні Національне агентство з розшуку та менеджменту активів розірвало договір, який передало маловідомій компанії "Скомпані" в управління резиденцію "Межигір’я".

Передісторія:

  • 29 травня "Межигір'ю" обрали управителя. Ним стало ТОВ "Скомпані", директор якої до кінця 2017 року значився помічником на платній основі нардепа Євгенія Мураєва, екс-члена партії "Опозиційний блок".
  • Згодом журналісти повідомили, що "Скомпані", яка перемогла тендер, вигадала історію своєї господарської діяльності. Фірма ніколи не здійснювала реальної господарської діяльності і не управляла до цього іншими об’єктами.
  • Конкурентами фірми були громадська організація "Національний парк України "Межигір'я" – активісти, які керують резиденцією з моменту втечі Януковича, та приватний підприємець "Гаянський Геннадій Григорович", який у Facebook називає себе журналістом. За законом, управління не могли довірити активістам, бо вони не є суб’єктом господарювання.
  • Через брак претендентів конкурс неодноразово продовжували і змінювали його умови, щоб мотивувати бізнес брати участь у відборі.
  • "Межигірʼя" раніше було резиденцією президента-втікача Віктора Януковича, але після його втечі з країни в лютому 2014 року територію взяли під контроль активісти самооборони.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування