Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донбасі поранено військового, бойовики стріляли 6 разів і біля Золотого

Неділя, 3 листопада 2019, 18:05

У неділю бойовики порушили режим припинення вогню 6 разів, внаслідок обстрілів поранення зазнав один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил.

Джерело: пресцентр операції Об'єднаних сил 

Деталі: Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

5 обстрілів позицій українських сил було здійснено в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" - біля Новолуганського, Хутора Вільного, в районі Золотого, поза межами ділянки розведення, двічі - біля Луганського. 

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник зі станкових та автоматичних гранатометів обстріляв позиції ОС біля Водяного.

Дослівно: "Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Проходить технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами, яке за графіком триватиме до 9 листопада", - повідомили у штабі. 

Знати більше:

Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

Нагадаємо, 

  • 29 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому стартував. 
  • Умовою для розведення сил і засобів є дотримання режиму тиші протягом 7 днів, що має підтвердити місія ОБСЄ. 
  • Того ж дня в штабі ООС повідомили, що бойовики "5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4)".
  • Згодом військові заявили, що обстріл у цьому районі "відбувся не в зоні розведення сил та засобів".
  • 1 листопада прес-центр ООС повідомив, що у районі Золотого-4 Луганської області завершилося дзеркальне розведення сил та засобів.
  • За повідомленням військових, 3 листопада планувалося скасувати режим обмежень на переміщення в районі розведення у Золотому.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування